Artikler om folk

Noen få eksempler på saker jeg har laget om folk i Lofoten.

BLE DRATT MOT DYPET: Vidar Rostad prøver å komme tilbake til sitt gamle liv, etter at han for ni år siden ble hardt skadd i en ulykke på havet. Les reportasjen i Lofotposten.

EN ENORM OVERGANG: Før bodde Maria Krüger Enge Kirkesæther og familien i ei lita rorbu fra 1800-tallet. Så bygde de seg et stort og moderne hus. – Vi kunne ikke la muligheten gå ifra oss. Du får nesten ikke tak i sånne tomter lenger. Les reportasjen i Lofotposten.

HVA VAR DET HAN SÅ? Gjett hva Tom Nedrebø forteller om i dette intervjuet. Hint: Sjekk t-skjorta og plakaten. Les artikkelen i Lofotposten.

FLØY PÅ HAV: Fra sitt nye favorittrom hjemme, har Miriam Berre god utsikt til naturkreftene i Lofoten. Huset som sto her før, fløy vinden av gårde med. Les reportasjen i Lofotposten.

KULT Å HA DOWNS: – Jeg er født med Downs syndrom og er stolt av mamma og pappa som fikk meg, sier Vegard Baadstrand Sandnes. Les reportasjen i Lofotposten. 

KATASTROFE: Tine Surel Lange jobber som kunstner, og er veldig fascinert av det hun mener er en kommende katastrofe for menneskeheten. Les intervjuet i Lofotposten.

KNIV I SKINKA: Ole-Jakob Kvalshaug er nasjonalparkforvalter i Lofotodden nasjonalpark. Her sitter han godt i stolen hjemme. Men en gang han satte seg ned utendørs, knivstakk han seg selv i rumpa. Slikt er ikke å anbefale. Les intervjuet i Lofotposten.

BOKHANLDER MED UKJENT FORTID: Dette intervjuet med Monica Olsen og datteren Victoria Stenbakk, skulle egentlig handle om skjønnlitteratur. Men så fortalte Victoria at moren hadde deltatt i skjønnhetskonkurransen Miss Norway… Les intervjuet i Lofotposten.

ENSOMHETEN ER HARD I STØYTENE: Ablegøyemaker Tor Olav Eidem er et kjent fjes på Vestvågøy. Kanskje har du sett ham utkledd som klovn eller supermann på TV. Jeg trodde en slik utadvendt mann hadde et forrykende sosialt liv. Men sannheten er at han sliter med ensomhet. Les intervjuet i Lofotposten.

VIL BLI KVITT FOBIEN SIN: Tora Reidi Ryan har alltid følt seg annerledes. Det kunne gå flere dager uten at hun torde å se ut av vinduet hjemme. Les reportasjen i Lofotposten.

LEVDE I FRYKT: Mobarak ”Moa” Heidari hadde aldri hørt om bowling eller Norge før. Nå driver han en bowlinghall i Lofoten, og har dessuten fått seg hus, kone og barn. Les reportasjen i Lofotposten.

HJEMMELAGET BANANKJOLE: Katrine Fjelltun-Larsen kler seg i alt fra gammelt sengetøy til smurfegardiner. – Klærne jeg lager er inspirert av alt mulig. Som Jurassic Park! Les reportasjen i Lofotposten.